Amerikanska Thor Industries förvärvade Erwin Hymer Group

Sedan en längre tid har Erwin Hymer Group sökt en investerare, alternativt gå ut på börsen. I mitten av september kom beskedet: amerikanska Thor Industries förvärvar den tyska husbilsjätten.

Thor Industries har förvärvat Erwin Hymer Group

Thor Industries har förvärvat Erwin Hymer Group

Prislappen ligger runt 2,1 miljarder Euro. Med köpet har världens största tillverkare av husbilar, med marknadsledande roll i såväl Europa som Nordamerika, sett dagens ljus.

– Förvärvet innebär ett unikt tillfälle för oss att växa med den europeiska husbilsmarknaden. Vi ser många långsiktiga synergieffekter mellan Erwin Hymer-koncernen och våra befintliga dotterbolag och vi är angelägna om att börja samarbeta, uttalar Thor Industries koncernchef Bob Martin i det officiella pressmeddelandet daterat 18 september 2018.

– Med Thor Industries har Erwin-familjen funnit den perfekta nya ägaren och vi kan fortsätta vår långsiktiga tillväxt och internationalisering, säger i samma pressmeddelande Christian Hymer, son till den avlidne grundaren, och tillägger att de båda företaget har liknande affärsfilosofier och att de tillsammans kommer att nå en ännu snabbare tillväxt.

Läs mer om detta i nästa nummer av Min Husbil i Sverige.

Lyssna på vår låt

Min Husbil i Sverige »

Arkiv

Arkiv »